Tekenen en symptomen van Kundalini

Kundalini energie is een bijzondere levensenergie die in ons allemaal aanwezig is vanuit het reservoir bij ons stuitje. Onder normale omstandigheden stroomt de energie vrijelijk door ons lichaam, of komt zij geleidelijk aan steeds meer vrij. Het hoeft dan ook helemaal niet zo te zijn dat je heftige symptomen ervaart wanneer de energie ontwaakt is, maar het kan wel.

De meest typerende symptomen die op een Kundalini-ontwaken duiden zijn:

 

  • Ervaringen van intense hitte,

  • Electrische ladingen langs de wervelkolom of anderzinds ervaren van de energie langs de wervelkolom tot aan het kruinchakra,

  • Lichtervaringen en andere ervaringen van een andere realiteit dan de dagelijkse,

  • Schokken, trillen of andere ongecontroleerde bewegingen van het lichaam.

 

Dat er toch nog vele andere symptomen kunnen ontstaan bij het ontwaken van de Kundalini energie, maar ook het activeren van ons energielichaam op iedere andere manier, heeft veelal te maken met de herinnering van ons lichaam. Trauma's, emotionele blokkades, grensoverschrijdingen of misbruik kunnen bijdragen aan allerlei reacties van ons lichaam die zich eigenlijk pas manifesteren zodra onze energie gewekt wordt. Een Kundalini ontwaken, of een anderszinds activeren van onze energiehuishouding maakt deze reacties dan in ons los.

Een Kundalini ontwaken kan een zeer heftige ervaring zijn, maar is altijd tijdelijk. Hoelang deze periode duurt kan wel verschillend zijn per persoon. Zorg in die tijd goed voor jezelf, zoek geen spiritueel/energetische behandelingen op, maar zorg juist voor een gezonde aarding, gezonde beweging en gezonde voeding. Zoek steun waar je het nodig hebt, en wanneer zich trauma's of andere onverwerkte zaken aandienen, zoek dan zoveel mogelijk therapeuten met begrip voor je ervaringen. Zie hiervoor ook de tips en linkspagina.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now